Weet wat u moet doen, weet wat u kunt doen.

Vanuit de Arbowet heeft u als werkgever een aantal wettelijke verplichtingen. Een aantal van die wettelijke verplichtingen, zoals de RI&E en het PMO geven u inzicht in de arbeidsrisico’s, de gezondheid en motivatie van uw werknemers. Met dat inzicht kunt u gericht aan de slag om verzuim te verlagen, kosten te besparen en vitaliteit te verhogen. We hebbend de belangrijkste zaken die u moet regelen vanuit de arbowet op een rijtje gezet: 

  • U moet zorgen voor een actief arbobeleid.
  • Bij verzuim moet u zich laten ondersteunen door deskundigen. U kunt daarbij kiezen tussen zogenaamde vangnet - of maatwerkregeling. Meer informatie hierover vindt u op www.aboned.nl/wetgeving.
  • Alle gevaren voor de gezondheid moet u bij de bron aanpakken en zoveel mogelijk elimineren.
  • Het opstellen van een Risico-Inventarisatie en Evaluatie, beter bekend als de RI&E en een plan van aanpak.
  • Het geven van voorlichting aan uw mensen over het gebruik van beschermingsmiddelen, gebruik van de werkplek maar ook over pesten op de werkvloer, agressie en seksuele intimidatie.
  • U moet uw mensen één keer in de drie jaar de kans geven mee te doen aan arbeidsgezondheidsdeskundig onderzoek, beter bekend als het Preventief Medisch Onderzoek [PMO].
  • Geven van verzuimtrainingen ter ondersteuning van het verzuimbeleid.
  • Uitvoeren van aanstellingskeuringen voor functies die bijzondere medische eisen stellen.
  • Het melden en registreren van arbeidsongevallen en beroepsziekten;
  • U zelf [< 25 medewerkers] of één van uw mensen moet functioneren als preventiemedewerker om een veilige en gezonde werkplek te realiseren of te dienen als vraagbaak voor collega’s.

Samenwerken met ArboNed betekent werken aan een laag verzuim en vitaliteit. Hiervoor hebben we slimme oplossingen zoals het ePMO, een snelle en goedkope variant van het Preventief Medische Onderzoek, korte en krachtige verzuimtrainingen, een verzuim analyse tool en de online RI&E monitor waarmee direct inzicht heeft in de risico’s en de acties die gepland om die risico’s aan te pakken in de tijd in budget en onder wiens verantwoordelijkheid. Wilt u meer weten over RI&E en PMO? Download dan onze fact sheets.

  

 

Regel direct uw belangrijkste wettelijke verplichtingen

RI&E
wettelijke verplichting
Vraag offerte aan
ePMO
wettelijke verplichting
Vraag offerte aan
PMO
wettelijke verplichting
Vraag offerte aan
Aanstellingskeuringen
wettelijke verplichting
Vraag offerte aan

 

Zo werkt arboNed

Over ArboNed
ArboNed maakt werkend Nederland gezonder en vitaler. Verzuimbegeleiding, terugvalpreventie en vitaliteitbevordering zijn de drie pijlers in onze dienstverlening, waarmee ArboNed aantoonbaar maatschappelijk en bedrijfseconomisch een betekenisvolle rol vervult voor werkend Nederland.

Bekijk hiernaast de video Lees meer >>